Annons: Mediedagen 2019

Lagercrantz fortsätter på Millenniumserien

Får fortsatt förtroende att skriva vidare på Stieg Larssons romantrilogi.

Journalisten David Lagercrantz första uppföljare till Stieg Larssons Millenniumserie släpptes i slutet av augusti. Nu står det klart att det bli ytterligare två böcker, enligt Norstedts förlag som ger ut böckerna.

”Jag kan helt enkelt inte låta bli. Det har varit så fantastiskt roligt att skriva, och ett sådant hisnande äventyr. Dessutom tror jag att jag har en riktigt bra story”, säger David Lagercrantz i ett pressmeddelande.

Bok nummer fem i ordningen ges ut år 2017 och bok nummer sex troligen år 2019.

I samband med utgivningen av ”Det som inte dödar oss” tidigare i höst riktades skarp kritik mot David Lagercrantz och Norstedt förlag för de krav som ställdes på medierna inför lanseringen.