Annons: Mediedagen 2019

Anna Lindberg blir publisher för Östgöta Media

NTM-koncernen stuvar om rejält. Correns publisher Anna Lindberg får nu det övergripande ansvaret för alla koncernens tidningar i Östergötland.

Ett 20-tal tjänster ska bort när NT-koncernens tidningar i Östergötland omorganiseras. Det enda som egentligen är klart är att publisher för samtliga blir Correns nuvarande publisher Anna Lindberg.

– Jag kommer att ha det övergripande redaktionella ansvaret. Men om jag blir ansvarig utgivare för samtliga är inte klart, säger Anna Lindberg.

Tidningarna som ingår, Corren, NT, Motala/Vadstena Tidning och Västerviks Tidningen, ska samordnas i högre utsträckning än i dag. Hur det ska gå till vill inte Anna Lindberg gå in på för att inte föregripa övriga förhandlingar.

– Vi ska dock inte centralisera något. Däremot koncentrera administrativa uppgifter i färre personer.

När förhandlingarna ska vara klara vill hon inte heller gå in på.

– Vi ska inte göra något fort och fel utan det får ta den tid det tar. 

En av de som berörs av förändringen är NT:s publisher Anders Nilsson. Han vill i dagsläget inte kommentera förändringen.

– Jag är fortfarande publisher på NT. Och jag kan inte säga så mycket mer då det pågår förhandlingar.

Vill du ha en roll i NT:s framtida organisation?

– Inga kommentarer.

Västerviks-Tidningens publisher Mikael Sönne är lika fåordig. Han vill varken kommentera den nya organisationen eller sin egen eventuella framtid där:

– Jag hänvisar frågor om den nya organisationen till Anna Lindberg.

Östgöta Medias publisher Anna Lindberg har jobbat på ett flertal positioner inom NTM-koncernen. Hon har bland annat varit reporter på Corren, programchef och programledare för tv-kanalen och chef för koncernens nyhetsbyrå samt även digital utvecklingschef på koncernnivå.

Östgöta Media bantar redaktionerna