Annons: Mediedagen 2019

SD om åsiktsregistrering: ”Inte en linje vi driver”

Partiledningen har inte tagit ställning till motionen som vill åsiktsregistrera journalister på public service-företagen. – Men det är ingen linje som vi drivit eller kommer att driva, säger SD:s presschef.

Partiledningen har inte formulerat sitt yttrande till Mikael Strandmans motion ännu. Men att journalister ska tvingas att avslöja sina politiska sympatier är ingen linje som SD varken drivit eller driver menar Henrik Vinge.

– Sedan måste vi ha respekt för vad som händer på landsmötet, även om jag tror att det kommer att bli en utmaning att få igenom den motionen, säger Henrik Vinge.

Det problem som Mikael Strandman, som också är SD:s ordförande i Norrtälje, upplever, att många journalister inte är objektiva utan låter sina egna politiska åsikter påverka rapporteringen är dock något Henrik Vinge skriver under på.

– Och det gäller inte bara public service.

SD-politiker vill åsiktsregistrera journalister