Annons: Mediedagen 2019

DN Debatt hänvisade till forskning som ingen kan hitta

I dagens DN Debatt hänvisades till en forskningsrapport som inte verkar finnas när Aftonbladet gör efterforskningar.

I DN Debatt idag kräver fyra allianspolitiker ökat samarbete med SD, med hänvisning till ”en rapport” av den pensionerade forskaren Rodney Åsberg, När Aftonbladet undersöker saken visar det sig att han aldrig bedrivit sådan vetenskaplig forskning. 

Han kan heller inte berätta för Aftonbladet vad det är för vetenskapliga rapporter han skrivit i ämnet, men lovar att han ska mejla studierna senare.

När en av de fyra artikelförfattarna, Annelie Enochson (KD), konfronteras med uppgifterna säger hon ”Han har varit där nere, läst tidningar och pratat med människor. Det är en person som kan mer om de här länderna än de flesta av oss här i Sverige.”

Läs hela artikeln på aftonbladet.se.