Annons: Mediedagen 2019

Mitt i:s vd tror på expansion med nya ägarna

Fler editioner, geografisk expansion och nyanställningar. Mitt i:s vd Thomas Nyhlén tror att det finns ”fantastiska möjligheter” med de nya ägarna.

Han har träffat de nya ägarna ett antal gånger men säger sig inte ha klart för sig i detalj vad de vill med tidningarna. Men att signalen är att verksamheten ska bli större och bättre.

– Det är roligt att få ägare som precis som vi ser att det finns stora möjligheter med Mitt i och som tror på det här.

I nuläget har Mitt i 31 utgåvor i Stockholmsområdet och ett 90-tal journalister anställda. Thomas Nyhlén tror att det kan bli både fler editioner och fler journalister anställda.

– Det är vad jag hoppas.

Innan affären är klar ska Konkurrensverket säga sitt.

– Men jag kan inte se några egentliga hinder, säger Thomas Nyhlén.

– Sedan kommer vi att sätta oss med de nya ägarna och jobba mer i detalj med hur vi ska utveckla Mitt i.

Mitt i når varje vecka cirka 900 000 läsare och hade 2013 en omsättning på 300 miljoner kronor och ett rörelseresultat (EBITA) på cirka 70 miljoner kronor. Köpesumman är konfidentiell.

Riskkapitalbolag köper Mitt i

Joachim Berner: Ägarformen påverkar

Segulah

Riskkapitalbolaget Segulah är nya ägare till Mitt-i-koncernen. Enligt bolagets hemsida är de en ”medelfristig ägare” som bygger upp sina förvärv genom att bredda verksamheten och genom geografisk expansion. De brukar behålla sina bolag i 5 till 7 år.  

Ett uttalat mål är att fördubbla lönsamheten i de bolag man äger. Och att ”göra bra bolag bättre”.

Segulah grundades 1994. Hittills har bolaget gjort närmare 40 bolagsförvärv och närmare 90 tilläggsinvesteringar. En av styrelsemedlemmarna är finansmannen Gabriel Urwitz som tillsammans med Robert Weil skapade Gotagruppen. Han blev sedan vd för Gota Bank 1989 till 1992.

Ordet Segulah är hebreiska och betyder urval.