Så blir Norrbottens Medias betalmodell

218 kronor per månad kommer det att kosta för den som både vill ha tidningen och ha tillgång till allt digitalt material. KORRIGERAD

Det mesta av materialet på NSD.se och Kuriren.nu kommer att vara förbehållet de betalande läsarna. 

– En mindre del kommer att vara öppet för alla, men i princip allt som är unikt eller som vi har förädlat kommer att krävas att man är prenumerant för att få läsa, säger Mats Ehnbom, chefredaktör för Norrbottens-Kuriren.

När den nya betalmodellen lanseras på tisdag kommer det att finnas ett premiärerbjudande. För 1 krona får man testa tjänsten i en månad. Sedan övergår det automatiskt till ett löpande abonnemang.

Vill läsaren bara ha tillgång till det digitala innehållet kostar det 179 kronor per månad. Om hen inte är under 30 år, då kostar det bara 99 kronor per månad. Den som vill ha både papper och tillgång till allt digitalt material får betala 218 kronor, samma pris som i dag. Det kommer också att finnas möjlighet att köpa dygnspass för 19 kronor.

– Vi gör det här först och främst för våra befintliga prenumeranter, vi vill visa att de får ett mervärde och även föra in dem i det digitala.

– Först därefter handlar det om att värva nya digitala prenumeranter. Men det har visat sig att en stor andel som nappar på den här typen av pröva-på-erbjudanden brukar stanna kvar sedan.

Men det handlar också om att ladda sajten med spännande innehåll. 

– Vi har en hel del sådant på gång, säger Mats Ehnbom.

– Tidigare var principen att skydda papperet. Men nu är det digitalt först som gäller.

 

 

Nya sajter för Norrbottenstidningarna

Norrbottens Medias modell kommer ”ganska snart”