Annons: Mediedagen 2019

Laholms Tidning kan bli tvådagars

Förlusttyngda Laholms Tidning kan gå från sexdagarsutgivning till tvådagars nästa år. Det står klart när den nye ägaren Hallandsbygdens Tidningsförening nu tar över efter Skånska Dagbladet.

– Vi går in i 2014 med fortsatt sexdagarsutgivning, men vi för diskussioner om att under året kunna gå ner till tvådagars, säger Sven Fritzson, ordförande i föreningen.

– Ingenting är bestämt ännu men jag har erfarenhet av hur bra det kan bli med en tvådagarstidning eftersom jag även är ordförande i Norra Halland. Att gå ner i utgivning är väl ett naturligt besparingssteg för en liten tidning som Laholms Tidning. Om tre år ska tidningen kunna stå på egna ben.

Det slutliga kontraktet mellan Skånskan och tidningsföreningen är nu klart. Någon köpeskilling anges inte, om det överhuvudtaget finns någon. Laholms Tidning, med en omsättning på ca 20 miljoner, kronor går, enligt uppgift, mot en förlust i år på närmare tio miljoner. Tidningen svarar därmed för en stor del av SkD-koncernens förlust 2013 i tidningsrörelsen, beräknad till närmare 40 miljoner kronor. 

Enligt överenskommelsen åtar sig Skånska Dagbladet att under en treårsperiod bistå Laholms Tidning med vissa administrativa tjänster.

Fotnot: Tvådagarstidningen Norra Halland visar svarta siffror och får i år ett presstöd på 6,3 miljoner kronor

Lars Ohlander