Annons: Mediedagen 2019

Sofia Mirjamsdotter blir ledarskribent på ST

Sofia Mirjamsdotter blir ny ledarskribent på Sundsvalls Tidning, och får uppdraget att utveckla Mittmedias digitala opinionsjournalistik.

Sofia Mirjamsdotter har tidigare arbetat på bland annat Sveriges Radio, Sundsvalls Tidning och Aftonbladet och vann Stora Journalistpriset i klassen Årets förnyare tillsammans med Johanna Koljonen för #prataomdet.

Tjänsten är ny och i den ingår att arbeta strategiskt med att utveckla den digitala opinionsjournalistiken i hela MittMedia.

”Sofia Mirjamsdotter kommer att bli en nyckelspelare i vårt arbete med att förbättra opinionsjournalistiken i alla kanaler. Jag är övertygad om att MittMedias ledarredaktioner kommer att ha stor nytta av Sofias erfarenhet och kompetens”, säger Anders Rönmark, samordnare för ledarredaktionerna i Mittmedia, i en kommentar.

Läs Medievärldens porträtt av Sofia Mirjamsdotter.

Sundsvalls Tidnings chefredaktör Anders Ingvarsson bloggar om rekryteringen.