JK inleder förundersökning om hets mot folkgrupp

Justitiekanslern inleder förundersökning mot nazistiska Svenska motståndsrörelsens sajt Nordfront. Det rör sig om totalt 17 kommentarer som raderats från sajten. KORRIGERAD

Många av dessa läsarkommentarer beskriver olika grupper som parasiter som ska skickas hem eller jagas ut ur Sverige. Några innehåller hyllningar till Adolf Hitler. En kommentar påstår att homosexuella har en inre längtan att ”förgripa sig på våra barn”.

Kommentarerna har raderats från sajten, men JK har kunnat ta del av kommentarerna och den kontext de funnits i med hjälp av Google Cache. ”Webbsidans innehåll har därvid granskats såsom det såg ut vid olika tidpunkter under maj – juli månader av innevarande år”, skriver JK i beslutet.

Sajten hade förhandsmodering under perioden då dessa kommentarer publicerades.

Korrigerad: Nordfront är Svenska motståndsrörelsens sajt, inte Svenskarnas partis som vi först skrev.