Annons: Mediedagen 2019

Avpixlatkrönikör får inte vara med i PK

Morgonkollen

Mats Dagerlind, en av huvudpersonerna bakom sajten Avpixlat, får inte medlemskap i Publicistklubben.

Styrelsen har avslagit hans begäran med motiveringen att hans huvudsakliga verksamhet sker vid en sajt som inte står ”under redaktionell ledning” förklarar PK:s ordförande Stina Dabrowski i ett mejl till Aftonbladet.

Mats Dagerling menar att sökt medlemskap som skribent på Sverigedemokraternas tidning SD-kuriren.

– Det är ett politiskt beslut baserat på mina åsikter. Det finns medlemmar som sagt att de ska säga upp sitt medlemskap om min ansökan godkänns. Det visar på en åsiktsfascism inom mediaetablissemanget som är rätt bisarr, säger Mats Dagerlind till Aftonbladet. Han kommer att skicka in en ny ansökan senare.