Martin Jönsson blir direktör på SR

Svenska Dagbladets kulturchef Martin Jönsson blir biträdande programdirektör på Sveriges Radio.

Han kommer att få ansvar för den digitala utvecklingen och ingår i företagsledningen. Går allt som planerat börjar han där den 1 april.

– Jag ser det här som ett av Sveriges mest intressanta mediejobb. Sveriges Radio har ett otroligt rikt innehåll digitalt och många bra tjänster. Men medielandskapet förändras snabbt och det krävs ett ständigt utvecklingsarbete för att se till att innehållet når ut till så många som möjligt, säger Martin Jönsson enligt ett pressmeddelande.

– Det är oerhört roligt att vi kan knyta Martin Jönsson till Sveriges Radio, en av Sveriges mest erkända publicister. Han har han ett omvittnat starkt engagemang för de digitala mediefrågorna och delar ledningens syn på vikten av att Sveriges Radio blir Sveriges viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare även i den digitala medievärlden, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö i samma pressmeddelande.

– Martin tillhör dem i Sverige som har längst konkret erfarenhet av att strategiskt arbeta med digitala uttryckssätt i medier och har viktig erfarenhet av en digital omställning på stora arbetsplatser. Med denna rekrytering stärker vi vårt digitala utvecklingsarbete vilket också är viktigt inför kommande tillståndsperiod.

Martin Jönsson är i dag kulturchef på Svenska Dagbladet efter att i flera år varit redaktionschef för tidningen. Han har också varit chef för SvD.se och SvD Näringsliv. Han har varit medlem av redaktionsledningen sedan 2006 och företagsledningen sedan 2007.

Samtidigt har Helen Hellströmer fått jobbet som kommunikationschef på Sveriges Radio. Hon har tidigare bland annat jobbat som informationschef på Banverket och som marknads- och informationsdirektör på Europeiska Försäkringsaktiebolaget.