KOordinerad protest mot Facebook

Det måste bli stopp för all oönskad reklam i Facebookflödet. Det kräver nu konsumentombudsmännen i Sverige, Norge och Danmark.

Marknadsföringen kan betraktas som oönskad reklam. Därför hotar nu konsumentombudsmännen med att dra Facebook inför rätta om det inte blir slut på all reklam i nyhetsströmmarna. Det skriver Computer Sweden.

Även Facebooks sponsrade inlägg, där annonser kommer upp för att personer man känner har klickat gilla på en produktsida eller checkat in på en affär eller ett café kan vara olagliga. Eftersom användaren inte gett sitt medgivande för att ta emot den typen av annonser. Det säger norska konsumentombudsmannen Gry Nergard till IDG News.

I första hand hoppas man att samtal med Facebook ska lösa frågan. Går inte det kan det bli ett fall för EU-kommissionen.

– Ytterligare en lösning kan vara att dra dem inför domstol, men det är den sista utvägen, säger Gry Nergard till Computer Sweden.