Annons: Mediedagen 2019

Vd-byte på TU

TU:s vd Jeanette Gustafsdotter blir vd för den nya organisationen Utgivarna. Per Hultengård blir ny vd för TU.

TU:s vd Jeanette Gustafsdotter blir vd för den nystartade branschorganisationen Utgivarna, som har Sveriges Television, Sveriges Radio, Utbildningsradion, Nyhetsbolaget Sverige AB, TU och Sveriges Tidskrifter som medlemmar.

”Jeanette Gustafsdotter är medierättsjurist och har journalistisk erfarenhet både från public service och kommersiella medieföretag. Hon är den idealiska vd:n för Utgivarna”, säger Utgivarnas styrelseordförande Ove Joanson i ett pressmeddelande.

Till Utgivarna ska också en jurist och en som jobbar med kommunikativa frågor knytas. 

TU:s chefsjurist Per Hultengård blir ny vd för TU.

”Per Hultengård har jobbat på TU sedan 1991, och är en av Sveriges absoluta experter inom Tryckfrihet och Yttrandefrihet. Per kommer att bli en utmärkt vd för TU nu när Jeanette Gustafsdotter går till Utgivarna där TU kommer att vara medlem”, säger TU:s ordförande Tomas Brunegård.

Formellt är Jeanette Gustafsdotter och Per Hultengård tjänstlediga från sina ordinarie uppdrag i två år.

Ska du stanna lika kort tid på Utgivarna, Jeanette Gustafsdotter?

”När jag fick frågan blev jag jätteglad”