Annons: Mediedagen 2019

Muslimsk ledarsida ska locka vänstermuslimer

Tidningen Broderskap byter namn och inriktning. Den får en muslimsk ledarsida och siktar på att locka nya läsare bland muslimer på vänsterkanten.

Broderskap byter namn till Tro & Politik.

– Broderskap är inte könsneutralt. Det är framför allt yngre som inte känner till Broderskapsrörelsens historia som reagerar och frågar varför den inte heter systerskap eller syskonskap, säger tidningens chefredaktör Ida Nilsing.

Samtidigt breddas tidningen för att nå nya målgrupper. Förutom den kristna vänstern vill tidningen nu också nå vänstermänniskor inom andra religioner, framför allt islam.

Från och med måndag kommer tidningen att ha dubbla ledare, en kristen och en muslimsk. På sikt ska tidningen ha fler krönikörer med blandad religionsbakgrund och betraktelserna kring bibeltexter kompletteras med betraktelse kring texter i Koranen.

– I förlängningen vill vi kunna skapa en bredare debatt och vidga perspektiven. Vad jag känner till finns det ingen annan tidning som grundar sig på flera religioner, säger Ida Nilsing.

Den första muslimska ledaren skrivs av Somar Al Naher som var redaktör för tidningen Islam & Poltik som var ett one-shot från Broderskapsrörelsen.

Tidningen har också fått en delvis ny form, där islams gröna färger introduceras och får en framträdande plats.