Pralin växer och blir community

Dalarnas Tidningars helgmagasin Pralin tar steget ut på nätet. I morgon lanseras webb-Pralinen i form av en community.
– Vi har 30 lokala bloggare. Det känns jättekul att så många vill vara med, säger Anna Runnberg, utvecklingschef för Dalarnas Tidningar Digitala Medier.

Helgmagasinet fyller fem år i helgen. Varje vecka har ett fåtal artiklar också lagts ut på nätet.

– Det vi gör nu är helt nytt. Läsarbeteendet har förändrats mycket på fem år och vi vet att många av vår papperstidningsläsare också gärna läser bloggar, säger Anna Runnberg.

Bloggskribenterna har rekryterats från hela Dalarna och kommer bland annat att skriva under vinjetterna familjeliv, hälsa, mat, mode och styling.

– Vi hoppas att många kommer att vilja vara med och diskutera på sajten. Det gör att Pralin kommer att leva hela veckan och inte bara som magasin på helgen, säger Anna Runnberg.

Andra inslag på sajten är bland annat en krogguide, en lokal receptsamling (med 750 recept) och många inspirationsreportage om hemmet.

–    Heminredningsjobb på nätet blir ofta rätt platta och trista . Vi har valt att göra dem som bildspel istället.

Formen har gjorts av Åsa Widén, på designbyrån Kate, som var med och skapade ursprungsformen till pappers-Pralin för fem år sedan.

Hur ska ni fira det här i morgon?
–    Jag ska sitta här på redaktionen och mysa. På onsdag ska vi gå ut och äta en god middag.

Dalarnas Tidningar hade i förra veckan 128 000 unika besökare på nätet. Hur många av dessa som väntas klicka in sig på Pralin vågar inte Anna Runnberg sia om.