Annons: Mediedagen 2019

Expressen gör starkt resultat mitt i krisen

Morgonkollen

Expressen har till och med augusti gjort en vinst på 53,1 miljoner. Mitt i krisen visar de lösnummersålda tidningarna fortsatt vikten av den överlägsna modellen att framför allt göra affärer med läsarna.

Mitt i krisen gör Expressen en rejäl vinst på årets första åtta månader. Det är 71,6 miljoner sämre än samma period i fjol, skriver tidningen i ett pressmeddelande, på grund av de stora annonstappen. Men resultatet innebär att tidningen har marginal till att fortsätta att utveckla verksamheten.

Kostnadsnerdragningar och tilläggsprodukter är grunden till vinsten. Kvällstidningarna är idag bara annonsberoende till omkring 20 procent av intäkterna.

”Det är också glädjande att kvällstidningarna som bransch, en bransch som för 5-6 år sedan dödförklarades ut av de sk medieexperterna, fortsätter att visa bra ekonomiska resultat”, säger vd Bengt Ottosson i pressmeddelandet.