Annons: Mediedagen 2019

E-papper lever fortfarande

Morgonkollen

 
Om du besöker Termina Kinshicho Fujiya Restaurant i Tokyo den närmaste tiden kan du få titta på en ny version av läsplatta. Där testar Fujitsu nu sin nya mobila informationsterminal "Flepia". (Korrigerad)

Läsplattorna innehåller information från en skoltidning, väderprognoser, tågtidtabeller och reklam för restaurangen och ett köpcentrum.
Innehållet uppdateras med hjälp av ett trådlöst nätverk. Skärmarna är energisnåla och ska klara av en hel dag utan ny uppladdning.
Fyra stycken ska finnas tillgängliga för matgästerna. Läs mer här.

I USA kommer Google och Amazon släppa mer böcker i format lämpade för mobiler.

1,5 miljoner böcker har scannats av Google och gjorts sökbara och tillgängliga på nätet. De finns nu också i versioner för iPhone och T-Mobile G1.

Frågan är bara hur det är att läsa så långa texter i mobilen.

– Konsumenterna säljer ett stort mått av kvalitet till priset av bekvämlighet och låga kostnader, säger Michael Gartenberg, fristående teknisk analytiker till New York Times.

Amazon släppte en ny version av sin e-läsare Kindle i går. Tanken var att den skulle komma lagom till julhandeln men några precis innan släppet insåg man att det krävdes vissa justeringar av mjukvaran.
Den nya versionen är något tunnare är en iPhone och har bland annat en förbättrad drifttid med 25 procent och går också betydligt snabbare att bläddra med.
Enligt vissa källor kommer också en studentversion med större skärm och lägre pris under våren.
Över 230 000 titlar finns tillgängliga för Kindle-läsaren i dagsläget.