Annons: Mediedagen 2019

Är detta en parodi eller inte?

 

Ibland är jag osäker på vad det är jag läser. Är det ett snygghack, är det en parodi, eller är det ett otvetydigt bevis på att jag inte förstår elementär nyhetsvärdering?

Visst är det inte minst kvällstidningarnas uppdrag att blanda högt och lågt, men sedan när är det en nyhet att ett pizzabud inte kommer? Tja, kanske sedan i lördags. Då publicerade i alla fall Aftonbladet en artikelom en kille i Göteborg som inte fick sin pizza. Nu var det inte vilken pizza som helst utan en tröstpizza för att hans katt spytt och hans skor gått sönder. Kanske är det den samlade oturen som gör att detta får ett nyhetsvärde. Jag vet inte.

Kanske finns det en vacker demokratisk tanke från Aftonbladet i botten. Alla ska ha sina 15 minuter i rampljuset, därför får reportrarna ringa slumpmässigt utvald person och fråga om det hänt något, eller som i detta fall, inte hänt något.

Det kan också vara någon som hackat sig in på sajten och publicerat denna text där. Kan det hända SD-politiker att någon/några tar sig in och planterat oönskat material där kan det säkert hända Aftonbladet också.

Att det är en parodi skulle kunna vara ett alternativ. Men adressen ser ok ut och alla länkar går till rätt sidor vilket inte brukar vara fallet då.

En annan möjlighet är att detta verkligen är en verklig nyhet och att jag inte fattar någonting längre. Det sistnämnda är något mina barn varit inne på ett tag. Kanske har de rätt i alla fall…