Annons: Mediedagen 2019

Lyckad premiär för Svenskans magasin

I helgen var det premiär för Svenska Dagbladets nya kulturmagasin – en matig kraftsamling.

Djävulen bor i detaljerna. Det slår Berglins fast i sin söndagsstripp men det visste redan redaktionen för Svenskans nya kultur & samtidsmagasin. Det visade sig vara en fullmatad produkt som man lätt kan tillbringa en förmiddag med. Inte minst för att det lagts ner stor möda på just detaljerna.

Det känns som om det finns fler dolda budskap i magasinet. Den proteströrelse som Lars Berge hittat i New York agerar till berättelsens försvar. En inställning som också genomsyrar magasinets redaktion som det känns.

Under strecket manglas här ut på ett uppslag. Om det är designen eller ämnet (Konsten att skjuta upp det oundvikliga) som gör att jag fastnar är osäkert. Men den läsningen blev inte prokrastinerad.

Formen ligger nära huvudtidningens. Men här fungerar den generösa luften mycket bättre.

Inbitna korsordslösare uppskattar säkert också att Profilen flyttats hit. Den förbättrade papperskvaliteten medger fler korrigeringar meddels radergummi. Kanske kunde det vara läge att gå upp ytterligare ett snäpp i tjocklek. För i alla fall i mitt ex kunde vissa bilder synas igenom. Dessutom var det en del smet som också tog ner intrycket en aning.

En annan randanmärkning: Den mintgröna (?) färgen fungerar så där när stilen blir för liten och tunn. Om jag ska vara snäll.

En fundering: Om jag var redaktör för Resor & Mat som också kommer på söndagar skulle jag lobba för att få flytta in i magasinet. Nu känns den bilagan grå och sladdrig i jämförelse. Annonsörerna har säkert inte heller något mot det.

För som helhet lovar magasinet mycket.