Annons: Mediedagen 2019

MARKvärdigt förutseende etta

Facebooks aktiekurs har sjunkit hela tiden sedan introduktionen. Nu ska börsnoteringen granskas av amerikanska finansinspektionen. Kände New York Post till detta redan i helgen?

När Facebook klev in på New Yorkbörsen i fredags var värdet 104 miljarder dollar. Vid stängningsdags i går var det 86 miljarder dollar.

Nu rapporterar Reuters att Facebook uppmanade den bank som hade huvudansvaret för noteringen att sänka intäktsprognosen strax före de klev in på börsen. Något som långt ifrån alla aktörer på marknaden var medvetna om.

Nu ska både en organisation som jobbar för självreglering av värdepappersmarknaden, FINRA, och den amerikanska finansinspektionen, SEC, titta på hur det gick till när Facebook börsnoterades. Den har dock resulterat i ett stort antal stämningar. Både mot affärsbanken Morgan Stanley och grundaren av det sociala nätverket, Mark Zuckerberg.

Kanske anade redaktionen på New York Post detta på ett tidigt stadium. Lördagens etta tyder på det…