Annons: Mediedagen 2019

Här slår EXTREMRUBRIKEN till

På sina håll kan det snöa fem centimeter i natt – tillräckligt för att Aftonbladet smackar på med ”Extremvädret” på ettan.

Först blir det snö. Sedan blir det tö. Och ett oväder av ”Emil-klass” kan, med betoning på kan, vara på väg att växa fram utanför norska kusten. SMHI har dock inte tagit ställning till om man ska gå ut med en varning. 

Hela landet kan nu bli vitt lovar Aftonbladet. Hela fem centimeters snöfall kan det bli på sina håll i natt. Tidningen konstaterar också att det blir en frostig avslutning på veckan med minusgrader på sina ställen.

Helt normalt januariväder om någon frågar mig. Men tillräckligt för att benämnas EXTREMVÄDRET på Aftonbladets etta.

Tänker osökt på omvärldskommentatorn Jan Berglins helgstripp i Svenska Dagbladet. Hans konklusion är att vi tappat perspektivet på vad som är väder och oväder beroende på att ”hela Sverige går i lågskor. Det är bara småbarn som är ordentligt klädda.”

Ibland får jag känslan av att man på vissa redaktioner anser att allt annat än sandalväder är onormalt. Oavsett om det är juni eller januari.

(På sajten har Aftonbladet en något mer sansad rubrik: ”Snart faller snön över hela landet”)