Annons: Mediedagen 2019

Snart säsong för överdrifter

Ett mystiskt meterologiskt fenomen har slagit till i hela landet, krockdimman. Men fler fantastiska vädervarianter är att vänta…

Vi har kommit en bra bit in i november. Alla förberedelser för vintern är vidtagna. Dubbdäcken på och halsduken hittad. Men ännu så länge har det inte blivit kallt. Vilket får vissa kreativa kvällstidningsredaktörer att känna ett mått av frustration.

För när kylan kommer, kommer också möjligheten att nå nya höjder i klassen väderrubbar. I dagens Expressen slår KROCKDIMMAN till. Det visar att det kommer att bli hög nivå i år. Ingen vanlig simpel KÖLDCHOCK, eller POLARKYLA här inte.

För sannolikt har gänget på den andra kvällstidningen också trimmat sin formuleringsförmåga till det yttersta inför den stundande holmgången. 

Det kan bli RYSARKYLA, DÖDSSNÖ eller till och med MÖRDARMÖRKER! Fast det är kanske lite för många pinnar i MÖRDARMÖRKER, fast å andra sidan, avstavar man det blir det rätt bra…

Sedan har vi alla dessa geografiska utgångspunkter som på något sätt gör det vanliga vinterhuttret till något mer exotiskt… Till exempel TYSK SNÖSTORM, DANSK IS och NORSK HALKA. 

Men det stannar inte där. Ett antal vinterbaserade aktiviteter kan komma att nå löpsedelsnivå också. Till exempel SKIDCHOCK, SNÖSKOTTARATTACK och PAKETPANIK (det sistnämnda ordet syns sannolikt inte till efter den 24 i nästa månad).

Allt för att det brutit ut RUBRIKRASERI på vissa redaktioner…