Annons: Mediedagen 2019

Det gör svenska tidningar för Dawit Isaak i dag

Vissa tidningar har gjort en del. Andra tidningar har till och med gjort en hel del. Men ännu har ingen tidning gjort tillräckligt. Men här är i alla fall något av vad som gjorts i dag för att berätta om Dawit Isaak. (Uppdaterad)

10 år i fängelse går inte att förstå. Och ännu mindre 10 år i ett eritreanskt fängelse. Men i dag vill många svenska tidningar att vi ska försöka ändå.

Tioårsdagen av Dawit Isaaks gripande i Eritrea har manifesterats ordentligt. Sannolikt är det få som öppnar en svensk tidning i dag, som lyssnar på radio eller ser på tv som kan missa att det sitter en svensk journalist fängslad i ett land långt borta. Och att han har suttit där länge. För länge.

Dagens publiceringar är bra. Men det räcker inte. För nu måste Dawit Isaak få rättvisa och sin frihet tillbaka. Så länge det inte är så har ingen tidning gjort tillräckligt.

Här är ett axplock av hur det kan se ut när svenska tidningar tar ställning för fånge 36 i Eira Eiro. Klicka på bildspelet för större bilder:  Saknas din tidning här – skicka en pdf till redaktion@medievarlden.se.