Annons: Mediedagen 2019

Två pratminus – fyra sidor

Två intetsägande pratminus fick Aftonbladets reporter ut ur Silvia. Men det räcker tydligen för att få sidorna 6 till 9. Samt löpet.

Aftonbladets löp i dag:
SILVIA
BRYTER
TYSTNADEN

–    Jag mår bra, säger Silvia till Aftonbladets reporter i ingressen.

Hon säger också i brödtexten:

–    Det här är väldigt intressant.

Men det räcker inte för att göra en artikel. Därför får hon återigen säga:

–    Jag mår bra.

För att understryka hur stort detta statement är föregås citatet av en utgång där det står att hon nu bryter sin tystnad – exklusivt för Aftonbladet.

För att sedan få ihop några hundra tecken till så klipper man några citat från hovets hemsida.

Rubriken är given: SILVIA PRATAR

På nästa uppslag är det en goddag yxskaft intervju där kungen för sjuttiofjärde gången får förklara att han inte läst boken som alla undrar om han har läst. Där tycker också några så kallade experter till om hovets pr-strategi. En av Aftonbladets reportar tycker dessutom till lite så där i allmänhet.

Jag kommer osökt att tänka på talesättet ”koka soppa på en spik”. Fast i det här fallet är det snarare att koka soppa på en nubb.

Men visst finns det minst en god anledning att köpa bladet i dag. Bilagan Levande Historia har hamnat i ryggsäcken för att läsas ordentligt hemmavid. Huvudtidningen har hamnat i pappersinsamlingen. 

Jag undrar hur många som köpt tidningen i dag utifrån vad löpet utlovar. Nästa fråga blir: hur lurade känner de sig? Och sista frågan: hur påverkar det tidningens varumärke?