Som redaktionschef för Dagens Juridik ansvarar du för det dagliga journalistiska arbetet såväl operativt som strategiskt. Du leder och fördelar arbetet på redaktionen enligt främst två sedvanliga huvuduppgifter som redaktör:

”Intake” – det vill säga att genom omvärldsbevakning av bland annat myndigheter, organisationer och annan media besluta vad Dagens Juridik ska rapportera om och vilken preliminär ”vinkel” som ska anslås.

”Output” – det vill säga den slutliga framställningen av den journalistiska produkten där det ska beslutas vad som ska publiceras, rubriksättning, nyhetsprioritering och ”mix” av artiklar mm. I arbetet ingår också journalistisk och textredigering, bildval mm.

Du ansvarar också för urval av artiklar och referat från vår egen nyhetsbyrå Blendow Lexnova som är en outsinlig källa till rättsligt material. Redaktionschefen beslutar även om opinionsmaterial, debattartiklar, krönikor mm.


Din profil

Det dagliga arbetet som redaktionschef är till största delen ett ”hands-on”-arbete för en operativt lagd redaktör och ställer krav på gott omdöme och goda kunskaper om såväl nyhetsjournalistik som juridik.

Vi söker dig som är självgående, kvalitetsmedveten och har hög integritet. Som arbetskamrat är du lyhörd och har en utvecklad social förmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en spännande arbetsplats i centrala Stockholm där du kommer att få arbeta med koncernens mest välkända varumärke. Du kommer att få jobba med nyhetsflödet som inte bara påverkar en hel bransch utan nyheter som når långt utanför den primära målgruppen.

Du kommer att få jobba med duktiga kollegor i en organisation som präglas av entreprenörsanda och uppkavlade ärmar där vi tror på dig som individ.Vi strävar alltid framåt och sätter ständigt nya ambitiösa målsättningar.

Vi sitter i trevliga lokaler ett stenkast från Humlegården på Östermalm.

Läs mer på www.dagensjuridik.se och www.blendow.se


Anställning och kontakt

Tjänsten är tillsvidare med placering i Stockholm på Humlegårdsgatan 14, tidpunkt för tillsättningen är flexibel. Skicka sin ansökan senast 15/6.

Har du frågor om tjänsten och anställningen kontakta marcus.bouvin@blendow.se 0703-168976 och ansökan skickar du till marcus.bouvin@blendow.se

Har du frågor av mer redaktionell karaktär kontakta chefredaktören Stefan Wahlberg på stefan.wahlberg@blendow.se