Annons: Mediedagen 2019

Veckans viktigaste

Veckans viktigaste medienyheter – och de vi inte skrev om:

Bonnier satsar i Skåne
Bonnierägda Bold satsar 200 miljoner i en ny tryckerianläggning i Malmö. Det innebär att Sydsvenskan-koncernens tryckeriproblem får sin lösning. Det innebär också att 50 anställda blir övertaliga, då två pressar ersätts av en.

Starka resultat 2010
Bonniers resultat (EBITA) blev över 2 miljarder. Dagens Nyheter och Dagens Industri tillhörde vinnarna. MTG och Metro har också förbättrat resultaten. Medievärlden kommer att samla resultaten i Temat Bokslut 2010.

Ny utgivarorganisation utreds
En ny utredning föreslår en ny paraplyorganisation, ”Utgivarna”, som samlar de befintliga branschorganisationerna, däribland TU och Sveriges Tidskrifter.

Debatten om Journalistrollen fortsätter
Anders Mildner ordnade ett eget seminarium i Lund i helgen, som sågs av 250 personer. Diskussionen fortsätter på bloggar och Twitter med taggen #journalistroll. Medievärldens Caroline Thorén efterlyser fler visioner.

Saker vi inte skrev om:

Newsmill ska komma ut som papperstidning, skriver Resumé.

Ungern reviderar landets kritiserade medielagar, skriver Journalisten.

Aftonbladet har haft kostnadsöverdrag på redaktionen, skriver Resumé.