Annons: Mediedagen 2019

Morgonens viktigaste medienyheter

MORGONKOLLEN

• Hoppet lever fortfarande hos 24Sverige • I dag väntas beslut om Metro får fortsätta med sin rekonstruktion • Löner sena på Alingsås Tidning.
Det är morgonens viktigaste branschrubriker.

Hoppet lever fortfarande hos 24Sverige

Det finns fortfarande förhoppningar om att hitta nya ägare till 24Journalistik, det skriver konkursförvaltaren Advokat Erik M Gabrielsson i ett mejl till Medievärlden. Under gårdagen har han suttit i möten som pågick fram till klockan 22.

– Inget är bestämt ännu. Vi kommer veta mer imorgon. Jag är fortfarande hoppfull i att finna en lösning, skriver han sent i går kväll.

Läs mer:
Medievärlden: Konkursförvaltaren: Hoppas hitta ny ägare inom några dagar

I dag väntas beslut om Metro får fortsätta med sin rekonstruktion

Fram tills midnatt i går hade de bolag och privatpersoner som Metro är skyldiga pengar på sig att yttra sig om Metro ska få fortsätta sin rekonstruktion, eller om de tycker att tingsrätten ska avbryta den.

Under dagen väntas Stockholms tingsrätt fatta beslut om rekonstruktionen får fortsätta. Skulle tingsrätten besluta att inte gå vidare med rekonstruktionen avbryts den och bolaget får fortsätta sin drift som innan – med risk att försättas i konkurs.

Under gårdagen kunde Medievärlden berätta att Metro minskat sin personalstyrka till 23 personer – från att ha varit 120 när rekonstruktionen började för 3 månader sedan.

Läs mer:
Medievärlden: 23 personer jobbar kvar på Metro

Löner sena på Alingsås Tidning

Två månader i rad har lönerna varit sena till personalen på Alingsås Tidning, rapporterar Journalisten. Ägarbolaget William Michelsens Boktryckeri gjorde en förlust under 2018 på 2,8 miljoner och bolaget har haft stora skulder till Skatteverket som man inte kunnat betala. Det har bland annat lett till att Kronofogden slagit till mot bolaget. Nu är dock skatteskulderna betalade, men 113.000 i skulder till leverantörer kvarstår.

I maj kom lönen till de anställda först den 29.

– Vi fick veta att det hade blivit ett tekniskt problem med de fakturor som skickats från bolaget, och därför kom det inte in pengar i tid för att täcka lönekostnaderna, säger Marcus Löfström, Journalistklubbens ordförande till Journalisten.

Läs mer:
Journalisten: Försenade löneutbetalningar på Alingsås Tidning