Annons: Mediedagen 2019

Morgonens viktigaste medienyheter

MORGONKOLLEN

• Aftonbladet testar nytt live-grepp • Susanne Lindén blir chefredaktör för Hemmets Veckotidning och Året Runt • Större intresse för damfotboll.
Det är morgonens viktigaste branschrubriker.

Aftonbladet testar nytt live-grepp

Under vinjetten Nyhetsdygnet testar nu Aftonbladet att ha löpande direktrapportering om dagens nyhetshändelser. Läsarna kommer också att kunna chatta med reportrar på samma sida. Men trots att flera företrädare för tidningen skrivit om den nya funktionen på Twitter vill ledningen inte i det här läget gå in närmare på hur tankarna går. I ett sms till Medievärlden skriver biträdande redaktör Eric Rosén:

– Vi testar ett nytt format och uttryck just nu, och det känns otroligt spännande att se vad som fungerar och vad vi behöver skruva på. Men än så länge är det på teststadiet och alldeles för tidigt för att kommentera eller beskriva som en ny satsning, säger han.

Läs mer:
Aftonbladet: Nyhetsdygnet.

 

Susanne Lindén blir chefredaktör för Hemmets Veckotidning och Året Runt

När Pia Ljungqvist nu går i pension från Hemmets Veckotidning och Året Runt ersätts hon av Susanne Lindén, som redan är chefredaktör för Allers och Allas. Det gör att Susanne Lindén nu är chefredaktör för fyra olika veckotidningar.

Men hon tror inte att det kommer att bli en för tung belastning. Detta då tidningarna gjort om sitt arbetssätt. Till Dagens Media säger hon:

”Jag tror att det kommer fungera bra. Vi har genomfört många förändringar de senaste åren här på redaktionen i Malmö och nu jobbar vi på ett lite annorlunda sätt med deskar som producerar material till många olika varumärken”.

Läs mer:
Dagens Media: Hon tar över fyra av Allers största familjetidningar

 

Större intresse för damfotboll

Bevakningen av VM i damfotboll har ökat med 45 procent jämfört med turneringen för fyra år sedan, skriver SVT Kultur. Antalet artiklar hittills uppgår till 7.500 stycken i Retriver.

”Sen handlar det också om att det har blivit bättre spel – det är riktigt bra fotboll du ser på tv och det märker publiken”, säger Frilansjournalisten Jennifer Wegerup till kanalen.

Läs mer:
SVT: Mediebevakningen av damfotbolls-VM har ökat med 45 procent