Annons: Mediedagen 2019

MAD Magazine lägger ned nyutgivningen

Det amerikanska satirmagasinet MAD kommer sluta ge ut nya utgåvor. I stället ska tidningar med gammalt material säljas i nischade butiker, rapporterar Comicbook.com

Satir- och skämtmagasinet MAD har publicerat provokativ humor sedan 1952. Men nu är det slut med nya seriestrippar. Från och med i höst kommer tidningen bara att publicera gammalt material i tidningar med en ny framsida. Tidningen kommer inte längre att säljas hos vanliga tidningsåterförsäljare utan bara via prenumeration och serietidnings-affärer, skriver Comicbook.com.

DC-comics, som äger MAD sedan 2017, kommer dock fortsätta att publicera en årlig årsspecial, böcker och samlarutgåvor med nytt material, skriver Comicbook.com. Enligt sajten har det varit svårt för MAD att nå ut sedan ägarbytet på grund av konkurrens från skämtsajter på internet, vilket skulle förklara beslutet att lägga ned utgivningen.