Annons: Mediedagen 2019
Kajsa Kettil, tillträdande chefredaktör UT. Foto: Pernilla Rudenwald.

JP:s politiska redaktör tar över UT

DN plockade Ulricehamns Tidnings chefredaktör till sin Göteborgssatsning. Nu står det klart att Kajsa Kettil tar över rodret.

Efter att Lars Näslund lämnat sin roll som chefredaktör, platschef och ansvarig utgivare för Ulricehamns Tidning efter mindre än ett år för att gå till DN:s nya Göteborgssatsning har nu Kajsa Kettil utsetts till hans efterträdare. Hon kommer närmast från Jönköpings-Posten, där hon för närvarande är politisk redaktör och har tidigare varit näringslivsreporter på Borås Tidning. Hon har även jobbat på Ulricehamns Tidning under 10 år.

”Det känns som att komma hem, både bokstavligt och bildligt. Jag kom till UT som 24-årig, nyutexaminerad journalist, men det var alla år på en stark lokaltidning som gjorde mig till journalist på riktigt. Det känns fantastiskt att få chansen att komma tillbaka och leda lokaljournalistiken just i Ulricehamn”, säger Kajsa Kettil.

Ulricehamns Tidning ägs av Gota Media.