Annons: Mediedagen 2019

Journalistförbundet drar tillbaka stämningen mot Mitt i

SJF och Mitt i har kommit överens. Därför drar nu Journalistförbundet tillbaka sin stämning i arbetsdomstolen mot lokaltidningsföretaget.

Den var den 24 maj som Journalistförbundet stämde Mitt i för att bolaget inte förhandlat budget på rätt sätt enligt medbestämandelagen, MBL.

Nu har Journalistförbundet och Mitt i kommit överens och man drar därför tillbaka stämningsansökan. Journalistförbundets förbundsjurist Katarina Dahlskog säger att de alltid föredrar att hitta en uppgörelse mellan parterna i stället för att gå till domstol.

– Nu har vi gjort det, lite senare bara, säger hon.

Exakt vad som står i överenskommelsen, exempelvis om det utgår något ersättning till Journalistförbundet, vill inte Katarina Dahlskog gå in på, men säger att det nu står klart att budgeten ska förhandlas varje år mellan den lokala fackklubben och Mitt i. När stämningsansökan lämnades in sa dock Maria Croon, vd för Mitt i, att parterna redan var överens om att ändra tillvägagångssättet för att förhandla budget.

Katarina Dahlskog säger att det lite olika uppfattningar om vad som hade sagts.

– Men nu är vi överens, säger hon.

Maria Croon säger att det känns bra över att de kunnat komma överens. Inte heller hon vill ge några detaljer om vad uppgörelsen går ut på.

– Den handlar framförallt om hur vi ska jobba framöver – det finns inget övrigt att kommentera, säger hon.