Annons: Mediedagen 2019
Prins Mohammed bin Salman ska ha haft kopplingar till mordet på Jamal Khashoggi. Foto: Glenn Fawcett/Wikimedia.

FN-utredare: ”Finns trovärdiga bevis mot saudiska prinsen”

Enligt FN:s utredare Agnès Callamard finns det tydliga bevis för att Saudiarabiens kronprins har kopplingar till mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Nu vill hon se ytterligare utredning, skriver TT.

Den 2 oktober förra året mördades den saudiska journalisten Jamal Khashoggi inne på den saudiska konsulatet i Istanbul. Exakt vad som hänt är inte känt, men nu säger FN:s utredare Agnès Callamard, som granskat fallet, att det finns trovärdiga bevis för att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salmanska ha kopplingar till mordet, skriver TT.

Hon menar att det nu behövs ytterligare utredning från en oberoende och opartisk internationell jury för att ta reda på vad som hänt, skriver TT vidare.

Saudiarabien har inte besvarat rapporten trots att de fått den på förhand och har tidigare nekat till att kronprinsen skulle vara inblandad.