Annons: Mediedagen 2019
Edvard Hollertz Foto: SNB

Edvard Hollertz ny politisk redaktör på Svenska Nyhetbyrån

Daniel Persson lämnar Svenska Nyhetsbyrån och ersätts av Edvard Hollertz – som över sommaren är ledarskribent i SvD.

Svenska Nyhetsbyrån, som förser 25 borgerliga ledarsidor runt om i landet med opinionsmaterial, har fått en ny politisks redaktör. När Daniel Persson slutar kommer Edvard Hollertz att ta vid. Fram till dess kommer Edvard Hollertz vara ledarskribent på SvD, och sedan tidigare har han skrivit ledare på Norrköpings Tidningar och på Barometern-OT.

”Att få jobba nära landsortspressen och utveckla kontakten med läsarna är något jag ser mycket fram emot. Tidningen betyder så mycket för många och inte minst för det demokratiska lokala samtalet.”, säger Edvard Hollertz i ett pressmeddelande.