Annons: Mediedagen 2019

Man som hotade Schori jobbar på Amnesty

Den man som åtalats för att ha hotat Aftonbladets Martin Schori jobbar på Amnestys svenska sektion, rapporterar Journalisten.

Under gårdagen åtalades en man vid Vänersborgs tingsrätt för att ha hotat Martin Schori på Twitter. Nu framkommer att mannen jobbar på Amnestys svenska sektion, rapporterar Journalisten. Amnestys talesperson Ami Hedenborg bekräftar att mannen har en anställning på Amnesty, men bollar alla frågor vidare till HR-ansvarig  Katja Lefwerth. Hon har inte gått att nå för en kommentar men säger till Journalisten att det stämmer att mannen jobbar hos dem och att de inte kommenterar personalärenden i övrigt.

Så sent som den 3 maj i år skrev Amnestys  en debattartikel i Journalisten där man problematiserar hot mot journalister.