Annons: Mediedagen 2019

Life of Svea köper Nyheter 24

Bolaget bakom Familjeliv köper Nyheter24-gruppen för en hemlig summa. Inga redaktionella förändringar väntas, säger den nya ägaren Peter Scheffer.

Life of Svea, som bland annat äger forumet Familjeliv,  Allt för föräldrar och Devote köper Nyheter24-gruppen för en hemliga summa. Där ingår sajterna Nyheter 24, Modette, blogg.se, kwiss.me och tyda.se. De tar också över podden Studio Allsvenskan och I sanningens namn med Gabriella Bark, något som Breakit var först med att rapportera om.

Nyheter 24 gjorde en förlust 2017 på över 8 miljoner. Den nya ägaren Peter Scheffer tror att hans bolag kommer kunna vända Nyheter 24:s siffror och gå med vinst.

– Vi har lyckats väldigt bra med det vi har. Hela tanken är att vi ska överföra det vi har i det som i nu förvärvar. Jag tror det kan bli riktigt bra, säger han.

Inga redaktionella förändringar är att vänta, säger Peter Scheffer. 

– Det blir precis lika.

Ser ni några behov av förändringar?

– Förändringar är fel ord. Däremot mer spännande utveckling finns det väl alltid behov av. Sen exakt hur den ska se ut är väl det arbete som börjar nu. Men till en början är allt som vanligt, och så ska vi se därifrån hur vi tar det vidare, säger Peter Scheffer.

Han tror att det kommer finnas stora möjligheter för bolagen att dra nytta av varandra framöver.

– De sitter på jättemycket bra kunskap som vi ännu inte slagit mynt av i våra medier och viceversa, så jag ser ganska många intressanta kopplingar. Inte bara för nyhetsredaktionerna utan även med de andra berörda delarna inom gruppen.