Annons: Mediedagen 2019
DI:s chefredaktör Peter Fellman.

Uppgifter: DI:s chefredaktör Peter Fellman tar över BBM

Dagens Industris chefredaktör och ansvarige utgivare Peter Fellman kommer, enligt Medievärlden källor, i dag att presenteras som Mikael Nestius efterträdare på BBM. "Jag varken bekräftar eller dementerar", säger Peter Fellman till Medievärlden.

I går presenterade Bonnier News vd Anders Eriksson Mittmedias nya ledning. Då framkom bland annat att Bonnier Business Medias (BBM) vd Mikael Nestius får uppdraget som affärschef på Mittmedia. I samband med det lovade Anders Eriksson att ”inom kort” ge mer information om efterträdare till de verksamheter som Mikael Nestius lämnar.

Enligt Medievärldens källor kommer det att ske redan i dag, torsdag. Och det blir då officiellt att Dagens Industris chefredaktör och ansvarige utgivare Peter Fellman tar över BBM där ett trettiotal produkter och varumärken, däribland Veckans Affärer, Dagens Medicin och Medievärlden, ingår.

När Medievärlden under förmiddagen når Peter Fellman och ber honom kommentera uppgifterna är han fåordig.

– Jaha, ja, det ska väl informeras om Mikael Nestius ersättare i dag.

Men Peter Fellman vill inte kommentera huruvida han själv kommer att presenteras som ny vd.

– Det kommer att informeras om att det blir någon som ersätter Mikael Nestius.

Så du ska inte ta över BBM?

– Då får jag använda det klassiska uttrycket att jag varken bekräftar eller dementerar.

Peter Fellman var chefredaktör för Dagens Industri 2009-2015. Därefter var han tidningens korrespondent i USA, innan han kom tillbaka till Sverige och återigen tog över chefredaktörskapet för tidningen då den dåvarande chefredaktören Lotta Edling blev publicistisk utvecklingsdirektör inom Bonnier News.

 

Medievärlden har sökt Bonnier News vd Anders Eriksson för en kommentar.