Annons: Mediedagen 2019
Lyra McKee. Foto: Wikimedia.

Polisen har släppt den 57-åriga kvinnan i utredningen om journalists död

Den kvinna som gripits av polisen under förundersökningen om mordet på journalisten Lyra McKee har släppts villkorslöst, skriver den nordirländska polisen på Twitter.

Det var under kravaller som följde en räd mot terrornätverket Nya IRA, eller Real IRA, som ett pistolskott riktat mot polisen träffade journalisten Lyra McKee i huvudet. Hon avled av sina skador. Nya IRA har tagit på sig mordet, och bad i ett uttalande under tisdagen om ursäkt i ett brev till Irish News.

Under tisdagen grep den Nordirländska polisen en 57-åriga kvinna med stöd av landets terrorlagar. Hon har nu släppts villkorslöst. Utredningen fortgår och polisen uppmanar allmänheten att fortsätta inkomma med information om ärendet.

Tidigare har polisen gripit två män, men även dessa har släppts villkorslöst.