Annons: Mediedagen 2019
Anders Nilsson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda tryckte gamla artiklar

En systemuppdatering hos NA gjorde att gamla artiklar dök upp som nya i redigeringssystemet. Två daterade artiklar kom med i torsdagens utgåva av papperstidningen. Ikväll kommer chefredaktören personligen se till att det är rätt artiklar i tidningen.

Nerikes Allehandas pappersprenumeranter blev i dag serverade gamla sportnyheter. Det var efter en uppdatering av tekniken i ett system som gamla artiklar dök upp som nya. Då redigerades två gamla nyheter in i tidningen

– Det ska självklart inte kunna hända och det är beklagligt att det gjort det. Ser det ut som att det är nytt så kan det vara svårt att skilja det åt av ett redigeringsnav som redigerar väldigt många sidor, säger tidningens chefredaktör Anders Nilsson.

Anders Nilsson har varit i kontakt med Mittmedias sportledning som nu garanterat att det inte kommer att bli samma situation under dagens tidningsmakeri. Men han kommer själv att kontrollera att det stämmer.

– Jag ska säkerställa att vi har rätt material i tidningen, säger han.