Annons: Mediedagen 2019
Lyra McKee. Foto: Wikimedia.

Kvinna gripen efter mordet på journalisten Lyra McKee

En 57-årig kvinna ska enligt den nordirländska polisen ha gripits efter mordet på journalisten Lyra McKee. Gripandet ska ha skett med stöd av antiterrorlagar.

Under skärtorsdagen sköts den 29-åriga journalisten Lyra McKee till döds. Det var under kravaller som uppstod  efter att polisen slagit till mot gruppen Real IRA, eller Nya IRA som de även kallas, som medlemmar av gruppen öppnade eld mot polisen, och träffade Lyra McKee så illa att hon avled. Under tisdagsmorgonen tog gruppen på sig mordet och bad om ursäkt.

Nu uppger den nordirländska polisen att de gripit en kvinna i 57-årsåldern med anledning av mordet. Gripandet ska ha skett med stöd av antiterrorlagstiftning, skriver den nordirländska polisen på Twitter.

Nya IRA är förbjudna i Republiken Irland och är stämplade som en terroristorganisation av bland annat Storbritannien.

Den nordirländska polisen uppger också att 140 personer kontaktat polisen med uppgifter om händelserna. Polisen fortsätter även att knacka dörr i området.