Annons: Mediedagen 2019
Viktor Barth-Kron. Foto: Press.

Viktor Barth-Kron fortsätter bevaka politik på Kvartal

Morgonkollen

Det var det större kreativa svängrummet som fick Viktor Barth-Kron att säga upp sig från DN och gå till Kvartal, säger han i en intervju med Dagens Media.

Förra veckan slog nyheten om att DN:s Viktor Barth-Kron och SvD:s Ola Wong lämnar sina jobb för att i stället börja på uppstickaren Kvartal. Tidskriften Kvartal blev känd bland allmänheten efter att SR-profilen Jörgen Huitfeldt lämnat radiohuset för att börja där.

Viktor Barth-Kron säger i en intervju med Dagens Media att det finns fördelar med att jobba på ett stort mediehus – men att det finns andra med ett litet sådant.

– Bland annat ett större kreativt svängrum, och i det här fallet, möjligheten att bygga upp och utforma en plattform själv. En stor mediekanal kan ha väldigt fasta ramar, vilket jag tror är ett måste för att bedriva en stor tidning. Men en produkt som Kvartal kan skapa sina egna ramar från dag till dag, och det ska bli spännande att få vara delaktig i det arbetet. Det blir verkligen som att gå från en ytterlighet till en annan, säger han till Dagens Media.

Han kommer att försätta bevaka politik, precis som han gjort på DN.

– Min tanke är att bygga upp en bra och aktuell bevakning av politiken. I första hand kommer fokuset att ligga på svensk nationell politik. Förhoppningsvis kan vi skapa något som publiken känner att den har saknat, det är det absoluta målet, säger han till Dagens Media.