Annons: Mediedagen 2019

Två journalister får Kim Wall-stipendium

Morgonkollen

De två journalisterna Christina Ayele Djossa-Ahoeletes och Violeta Isabel dos Santos Moura får årets stipendium från Kim Walls minnesfond.

Den portugisiska journalisten Violeta Isabel dos Santos Moura och den amerikanska journalisten Christina Ayele Djossa-Ahoeletes får 5000 dollar, motsvarande cirka 45.000 kronor, från Kim Walls Minnesfond. Pengarna delas årligen ut till kvinnor som jobbar i den brutalt mördade journalisten Kim Walls anda.

”Det här är för oss ett sätt att låta Kims minne leva vidare”, säger Kim Walls Mamma Ingrid Wall till TT.

Violeta Isabel dos Santos Moura ska använda stipendiet till att undersöka handel med mänsklig hud mellan tredje världen och väst. Christina Ayele Djossa-Ahoeletes ska undersöka hur folkgruppen mosou i Kina kan bevara språket tack vare karaoke.