Annons: Mediedagen 2019
En bild från dokumentären Leaving Neverland. Foto: Wade Robson archive/Amos Pictures /NRK

NRK backar från Michael Jackson-förbud

Morgonkollen

Det blir Michael Jackson-låtar som tidigare i norsk radio, trots det tidigare förbudet. Det meddelar nu norska public service-bolaget NRK.

Det norska public service-bolaget NRK beslöt i måndags att inte spela några låtar av artisten Michael Jackson under två veckor. Anledningen är att NRK ska sända dokumentären Leaving Neverland där två män vittnar om sexuella övergrepp som artisten ska ha utsatt dem för. Michael Jackson frikändes för anklagelserna i domstol 2005.

Men nu har NRK svängt. Michael Jacksons låtar får spelas som vanligt.

– Vi måste skilja på konsten och konstnären, självklart är det en normal process att vi är försiktiga och inte publicerar innehåll som inte passar ihop, säger bolaget sändningschef Thor Gjermund Eriksen, skriver TT.