Annons: Mediedagen 2019

Mitt i krisen – Metros modemagasin kommer ut

Metros modemagasin kommer att komma ut som planerat. Det uppger tidningens vd Cassandra Brunstedt för Dagens Media.

De anställda på Metro fick ingen lön i måndags. Pengarna på bolagets konto är slut, och miljonskulder, både till Skatteverket och privata bolag, tynger gratistidningen vars konton nu dammsugs av Kronofogden. Bolaget har sagt att de ska göra en rekonstruktion, men en sådan ansökan har ännu inte kommit in till tingsrätten.

Men Metros modetidning Metro Mode, som blev ett eget bolag i slutet av februari, är nu på väg ut till läsarna. Det skriver Dagens Media. Den tredje april ska tidningen finnas tillgänglig.

Metro har skulder på närmare 10 miljoner kronor till SL, där tidningen har distribuerats tidigare. Christen Ager-Hanssen, vd för Metro Media House som ger ut dagstidningen, har sagt att avtalet med SL är avslutat. Hur modetidningen ska distribueras vill inte modebolagets vd Cassandra Brunstedt uppge i nuläget.

Du som läsare kommer att kunna plocka magasinet gratis på en rad olika platser”, säger hon till Dagens Media.