Annons: Mediedagen 2019

Martin Timell stämmer TV4 och flera privatpersoner efter Metoo

Martin Timell kommer stämma TV4 och flera privatpersoner, det säger han i en stor intervju med Dagens Media.

Martin Timell var en av de män som pekades ut under Metoo-hösten och han förlorade då sitt jobb på TV4. Nu tänker den tidigare tv-stjärnan stämma TV4 och flera privatpersoner, bland annat kanalens vd Casten Almqvist, skriver Dagens Media.

Alla blev rädda. Rädda om sina egna jobb. Rädda att bli förknippade med mig. Beröringskräcken bredde ut sig. Alla gjorde allt för att rädda sig själva.TV4 blev ju så rädda att de tog bort alla program jag gjort på kanalen. På 24-timmar var jag totalt utraderad från tv4:s sajt. Varför? Jag är inte dömd för något. Något sådant har vi inte sett sedan Stalintiden”, säger Martin Timell till Dagens Media om vad som hände efter att han pekats ut.

Tv4 svarar på kritiken genom en talesperson via mejl:

TV4 avslutade samarbetet med programledaren på grund av allvarliga arbetsmiljöproblem. Två oberoende, externa utredningar har konstaterat att det förekommit allvarliga missförhållanden i arbetsmiljön på produktionen. Programledaren har naturligtvis fått veta varför samarbetet avslutades och han har fått regelbunden återkoppling kring sitt beteende. TV4 accepterar inte kränkningar och trakasserier. Det enda vi möjligtvis ångrar är att vi inte agerade med samma kraft tidigare som vi gjorde under hösten 2017, vilket vi också fått korrekt kritik för ”, skriver Dagens Media.