Annons: Mediedagen 2019

Lokaltidningen köper Laholms Tidning

Medievärlden avslöjar

Lokaltidningen, som ger ut en flera lokala veckotidningar, har köpt upp utgivningsbeviset för nedlagda Laholms Tidning. Det bekräftar tidningens vd Jan Halling för Medievärlden. UPPDATERAD

Laholms Tidning kommer att återuppstå i någon form. Lokaltidningarna, som ägs av danska Politikens dagaviser, har köpt tidningens utgivningsbevis. Det bekräftar tidningens vd Jan Halling för Medievärlden.

– Jag kommer under dagen att informera mer om det här, säger han.

Ett pressmeddelande kommer att skickas ut under eftermiddagen, säger Jan Halling.

Det har varit flera vändor kring Laholms Tidning efter konkursen. I slutet av januari såg det ut som att hoppet var ute för tidningen när Gota Media drog sig ur förhandlingar om att köpa tidningen.

Lokaltidningarna ger ut flera lokala tidningar och en gemensam sajt för dessa. Nyligen la man ned den lokala utgåvan i Laholms grannkommun Båstad.

Uppdatering: På Lokaltidningens hemsida skriver de nu om affären. Själva övertagandet kommer ske genom att Lokaltidningen Laholm byter namn till Laholms Tidning. Den kommer att distribueras under helgen gratis till alla hushålls i området. Det kommer också att startas en hemsida för den nya lokaltidningen.

Samarbetet har skett mellan Lokaltidningen och Laholms Tidnings Vänner som startades efter att tidningen gick i konkurs.

Anders Sjölin, ansvarig utgivare, säger till Lokaltidningen att han ser fram emot den nya tidningen med tillförsikt.

”Vi är just nu i ett planläggningsskede, där vi ibland annat skall förhandla med facket och anställa personal. Men intresset för tidningen är jättestort vilket så klart beror på det stora lokala engagemang som finns i staden”, säger han till Lokaltidningen.