Annons: Mediedagen 2019
Lisa Bjurwald. Foto: Press.

Lisa Bjurwald går till Teskedsorden

Lisa Bjurwald blir chef för opinion och påverkan på Teskedsorden.

Journalisten och debattören Lisa Bjurwald går till stiftelsen Teskedsorden. Hon kommer där att vara chef för opinion och påverkan. Hon kommer från en tjänst som chefredaktör och ansvarig utgivare på författarförbundets tidning Författaren.

”Jag är väldigt glad över att börja på Teskedsorden som chef för opinion och påverkan, en analytisk och strategisk roll som förhoppningsvis kommer att stärka Teskedsordens roll och framtidsutsikter som landets ledande aktör för att motverka intolerans hos barn och unga”, säger hon i ett pressmeddelande.

Lisa Bjurwald var redaktör för Medievärlden mellan 2011 och 2016. Hon har även varit ledarskribent på Dagens Nyheter och kolumnist på Aftonbladet. Hon har skrivit fem böcker.

Teskedsorden startades av Tidningen Vi 2006. I dagsläger finansieras stiftelsen av flera företag.