Annons: Mediedagen 2019
En bild från dokumentären Leaving Neverland. Foto: Wade Robson archive/Amos Pictures /NRK

Kampanj vill stoppa Michael Jackson-dokumentär i SVT

Morgonkollen

En svensk fan-grupp till Michael Jackson vill nu att SVT stoppar visningen av dokumentären Leaving neverland, som de menar bryter mot de pressetiska reglerna. SVT slår ifrån sig kritiken, rapporterar Kulturnytt i P1.

I dokumentären Leaving neverland berättar två pojkar om övergrepp som den avlidne artisten Michael Jackson ska ha utsatt dem för. Michael Jackson frikändes från anklagelserna 2005. Dokumentären kommer att visas av SVT den 12 mars.

Nu vill föreningen King of pop fans Sweden, som är en grupp för Michael Jackson-fans, att SVT stoppar visningen av filmen, rapporterar Kulturnytt i P1.

”Den är partisk för att motparten inte får komma till tals och det finns inga bevis av vad de här två männen säger i filmen”, säger Lotta Segerqvist, som är en av dem drivande bakom klubben till Kulturnytt.

Ingemar Persson, ansvarig utgivare på SVT slår ifrån sig kritiken och säger att filmen inte strider mot de regler som kanalen har. Han menar att den handlar om pojkarnas liv, och inte om Michael Jackson eller hans efterlevande varpå ingen kommentar från deras sida behövs.