Annons: Mediedagen 2019
Joakim Björck. Foto: Publicistklubben Södra.

HD:s Joakim Björck får PK Södras stipendium

Årets Stipendium från PK Södra går till Joakim Björck, reporter på Helsingborgs Dagblad.

Joakim Björck får årets stipendium på 10.000 kronor från Publicistklubbens Södra.

Motiveringen lyder: ”Grävare, skildrare och människokännare. Att följa en försvunnen mans sista resa bjöd med läsarna som medpassagerare. Att läsa om cyniskt utnyttjande av dödligt sjuka, desperata människor gjorde oss till anhöriga. Journalistik i absolut svensk toppklass.”

PK Södras styrelse uppger att de gått igenom flera kandidater innan de bestämde sig för Joakim Björck.

”Styrkan i Joakim Björcks reportage är hur han sakta men säkert vaggar in läsaren i ett tillstånd och bjuder in oss till den värld han skildrar. Det är fullödiga reportage av kött och blod där de människor som framträder följer med en vidare i livet”, säger Csaba Bene Perlenberg, PK Södras ordförande i ett pressmeddelande.