Annons: Mediedagen 2019
Cissi Wallin slutar på metro. Foto: Wikimedia commons.

Cissi Wallin slutar på Metro – efter att ha pausats

Metro ville pausa Cissi Wallins återkommande frilanskrönikor. Men nu har hon bestämt sig för att sluta skriva för tidningen – om de inte byter chefredaktör.

Under helgen har Cissi Wallin på sitt Instagram-konto berätta att hon pausats från att skriva krönikor i Metro. Det efter att hon skrivit där i 12 år.

Cissi Wallin säger att Metro uppgett för henne att det är publiceringar på hennes Instragram-konto av namn och bild på män som anklagats för sexuella övergrepp, tillsammans med den utredning om grovt förtal av Fredrik Virtanen som pågår, som ligger bakom beslutet.

Medievärlden har sökt Metros publisher Thomas Eriksson, han  hänvisar dock till ett uttalande han gjort via mejl till TT. Där skriver han att det finns fler skäl än de som Cissi Wallin själv uppger som ligger bakom beslutet.

”Men diskussionen kring det vill jag hålla mellan henne och mig. Huvudanledningen är att det uppstått en förtroendeskada och vi har haft en konstruktiv dialog kring detta som i går oväntat avbröts”, skriver han till TT.

Han uppger också att han hoppas att Cissi Wallin kommer tillbaka som skribent till tidningen. Något som hon inte är intresserad av.

”Nej, inte så länge han är kvar som chef”, säger Cissi Wallin till TT.

Förtydligande: I en tidigare version kunde det läsas som att en utredning skulle pågå mot Fredrik Virtanen, det gör det inte.