Annons: Mediedagen 2019
Jonas Terning och Lärarnas Tidning. Foto: Press.

25 journalister lämnar Lärarförbundets tidningar

Bara ett par av totalt 28 reportrar på Lärarförbundets tidningar följer med till contentbolaget som ska ta över produktionen, skriver Journalisten. "Att byta arbetsgivare är ett individuellt beslut som är beroende av var man befinner sig i sitt liv och i sin karriär", säger bolagets vd Jonas Terning. 

Contentbolaget Make Your Mark ska ta över produktionen av Lärarförbundets sju medlemstidningar. Efter att alla anställda fått gå på intervjuer hos den nya arbetsgivaren står det nu klart att enbart tre stycken väljer att följa med. 25 journalister slutar, skriver Journalisten.

”Vi ville inte gå över”, säger Niklas Arevik, journalistklubbens ordförande, som själv valt att tacka nej, till journalisten.

Make Your Marks vd Jonas Terning skriver i ett mejl till Medievärlden att de inte hade några ”givna förväntningar på hur många som skulle tacka ja” till att följa med till den nya arbetsgivaren.

”Att byta arbetsgivare är ett individuellt beslut som är beroende av var man befinner sig i sitt liv och i sin karriär”, skriver han.

Han säger att bolaget erbjudit alla anställda att följa med och behålla de anställningsvillkor som de haft.

Tidningarnas utgivningsplan ska inte påverkas av att nästan hela redaktionen väljer att lämna.

”Nu när vi vet vilka som följer med, kan vi lättare säkerställa den bemanning som vi behöver för att klara produktionen på ett bra sätt framåt. Förutom de medarbetare som vi övertar, har flera också signalerat att de är intresserade av att arbeta vidare med tidningarna under nya former”, skriver Jonas Terning.

Uppdaterad: Under onsdagen framkom att ytterligare en anställd valt att lämna vid övergången.